lauantai 7. helmikuuta 2015

Pehmoeläimet Vallilan Pihajengi-kankaasta


Heippa! Täällä sitä taas ollaan linjastolla. Kaikenlaisia käsitöitä ja härpäkkeitä on tullut tehtyä, vielä kun aika riittäisi lopputulosten päivittämiseen tänne blogin puolelle. 
Syksyllä löysin Oulusta Löytöpala-nimisestä kangaskaupasta tätä Vallilan Pihajengi-kangasta todella halvalla. Tätä myytiin siis kilotavarana laarissa, jossa kilohinta oli 25€. Tämä palanen maksoi lopulta vain vähän vajaat 8 euroa. Löytöpalasta saa monesti muitakin Vallilan kankaita kilotavarana, joten suosittelen Oulussa asuvia piipahtamaan liikkeessä. 


Tämän kankaan ostettuani alkoikin hirveä pohtiminen sen käytöstä. Lopulta päädyin ompelemaan kankaasta parit pehmolelut joululahjaksi. Kangas on siitä kätevää, että se sisältää eläinten kuvat "molemmin puolin", jolloin siis esimerkiksi tällaisten pehmolelujen ompeleminen onnistuu helposti. Tätä kangasta on ainakin jossain vaiheessa ollut saatavana myös punertavan sävyisillä eläimillä. 

Eläinten ompeleminen oli helppoa. Leikkasin kankaasta eläinhahmot irti, asettelin ne oikeat puolet vastakkain ja ompelin käsin kiinni. Jätin molempiin eläimiin muutaman sentin kääntövaran. Lopuksi käänsin eläimen oikein päin, täytin vanulla ja ompelin vielä kääntöaukin kiinni. Ompelu on tietenkin mahdollista myös ompelukoneella, mutta näiden tekeminen meni itsellä niin joulun pyhien alle, ettei ompelukonetta ollut enää maisemissa. Uhrasin näiden täyttämiseen yhden vanhan tyynyn, jonka vanut riittivätkin juuri sopivasti näihin.


Olen ostanut Eurokankaasta joulun alla 25 metrin rullan "itse tehty" -tekstillä varustettua nauhaa, joka maksoi vajaa kuusi euroa. Itse tehty- leima näkyy hieman pupun korvassa. Samaista nauhaa on käytetty myös esimerkiksi  tässä suloisessa kortissa. 

2 kommenttia:

 1. Tosi herttainen kangas <3
  Ja tosi söpöt tullut noista pehmoleluista =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sipe! :) Hullaannuin näistä eläimistä kyllä itsekin. "Onneksi" ei ole omia lapsia vielä. Muuten varmaan tursuaisi kaikki paikat näitä pehmoleluja :D

   Poista