perjantai 13. helmikuuta 2015

Mistä ihania fontteja?

Joku on joskus kysynyt, mistä saan koneelleni näitä kaikkia ihania fontteja, joita täällä blogissakin välillä vilisee. Lataan omat fonttini osoitteesta http://www.dafont.com/ Sivustolla on fontteja aivan valtava määrä ja niitä on jaettu esimerkiksi kategorioihin, joka voi helpottaa itselle mieluisen fontin löytymistä. Itse monesti kurkkaan myös Top-listan, jossa on ladatuimpia fontteja. 

Kun löydän omaa silmääni miellyttävän fontin, painan Download -kohdasta, jolloin .zip- paketti latautuu työpöydälle. Puran paketin ja siirrän fontit -kansioon .ttf -tiedoston. Kun tiedosto on fontit -kansiossa, pitäisi fontin löytyä, jos klikkaan esimerkiksi Wordin auki ja selaan fonttilistaa. 

Jos ja todennäköisesti kun nämä minun ohjeet menivät nyt ihan ohi korvien, niin tämän linkin takaa löytyy hyvä tutoriaali aiheeseen liittyen :) 


Tähän yllä olevaan kuvaan olen kerännyt lempifonttieni nimiä. Alla olevissa kuvissa taas on pari "sisustuskorttia" jotka nopeasti värkättiin ystäväni kanssa hänelle. Käytetyt fontit ovat Notera sekä Laser Metal. Vastaavantyylisiä kortteja myydään ainakin Prismassa, mutta hinta oli mielestäni melko suolainen. Ja kun koon, tekstit, fontit ja värit saa päättää itse niin tulee varmasti mieluisetkin :) Nämä vain tulostaa vähän paksummalle paperille ja leikkaa irti niin se on siinä! 
Alla olevassa kuvassa on puolestaan syntymäpäiväkortti, jonka tein ystävälleni pari kuukautta sitten. Joku saattaa nyt miettiä, että millä ohjelmalla olen näitä kortteja tehnyt niin kuulkaas ihan Paintilla vaan! Ystäväni katsoi yhtenä päivänä touhujani vierestä ja totesi ettei ole koskaan nähnyt ketään, joka käyttäisi Paintia yhtä sujuvasti :D Pitää varmaan alkaa järjestämään jotain Paint-kursseja! Synttärikortissa ei näy kortin reunat, mutta lopullinen kortti oli suunnilleen tavallisen postikortin kokoinen.
Nyt tämä nörtti lähtee pyörähtämään Eurokankaassa hakemassa kankaita yhteen ompeluprojektiin. Hyvää ystävänpäivää kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti