sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Itse tehtyjä kukkakimppuja


Harmaina syysiltoina koulustressin painaessa päälle on mukava laittaa aivot narikkaan ja selailla kesällä napattuja kuvia. Eteeni tuli pari viime kesänä väkertämääni kukkakimppua, jotka ajattelin jakaa nyt tänne bloginkin puolelle. Harvemmin tulee itsellä ostettua kaupasta kukkia, mutta sitäkin useammin tykkään käydä poimimassa kukkia luonnosta. 


Alla oleva kukkakimppu on mielestäni niin suloinen! Vanhempieni pihalla kasvaa suuri pionipensas, josta viime kesänä nappasin muutamat nupulliset oksat mukaani Ouluun. Harsokukkaa muistuttava valkoinen kukka on muuten ihan vain koiranputkea (:D) eli hintaa ei tälle kimpulle kertynyt euroakaan. 

 Jos joskus naimisiin pääsen (vink vink!!) tahtoisin kimppuuni ehdottomasti pioneja. Alla olevasta kimpusta olisi saanut vielä hienomman esimerkiksi maalaamalla mahdollisimman ohutta rautalankaa valkoiseksi, pujottelemalla siihen helmiä ja kietomalla langan kevyesti kimpun päälle. Edelleen mikäli pääsen joskus naimisiin (vink vink!!) tahtoisin morsiusneidolle/neidoille kimpuiksi itsetehdyt alemman kuvan tyyliset kimput. Kukka on ihan normaalia jokaisen tien reunalla kasvavaa koiranputkea, josta pitsillä sitoessa tulikin yllättävän söpö.


Vanhempiemme pihalla kasvaa lisäksi myös lumipalloheisi. Kovasti yritin värkätä jonkinlaista roikkuvaa kimppua myös siitä, mutta tällä kertaa täytyy kyllä myöntää ettei lopputuloksesta tullut ihan kuvittelemani kaltainen :D Pallot ovat niin raskaita, ettei kimpusta ainakaan kovin helposti saa kauniisti koossa pysyvää. Ehkä lumipalloheisin kukat voisivat toimia hyvin vaikkapa pöytäkoristeena lasikipossa? Täytyy kokeilla ehkä ensi kesänä :)

Kukista tuli mieleeni lapsuudessa tapahtunut skenaario, jonka perusteella tiesi sanoa ettei minusta ainakaan hortonomia tule! Kotona pihallamme oli todella paljon kukkaistutuksia. Olin päättänyt auttaa äitiäni kukkien hoidossa ja repiä kaikista pihamme kukista kuivuneet kukat irti. Meni muutama päivä kunnes äiti huomasi, ettei pihakukissa ole yhtäkään nuppua jäljellä... Voi että sain kuulla kunniani :D


Lumipalloheisi siis yllä olevassa kuvassa keskellä. Kylläpäs tulikin kesää ikävä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti