perjantai 5. syyskuuta 2014

Herkkusuun dippilautanen


Kesähelteillä teki normaalin kotiruan tilalta välillä mieli tehdä vähän jotain erikoisempia arkiruokia. Tähän dippilautaseen kuului porkkanan, kurkun ja paprikan lisäksi itsetehtyjä sipulirenkaita, ranskalaisia ja rapeita kanapaloja. Lisäksi ketsupin ja valkosipulilevitteen lisäksi tarjolla oli itsetehtyä paprikadippiä.

Itsetehdyt ranskalaiset ja dippi
Ohjeen löydät täältä

Sipulirenkaat
Leikkasin sipulista renkaita, jotka pyörittelin aluksi vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Itse lisäsin korppujauhojen sekaan ripauksen paprika- sekä chilimaustetta. Lopuksi paistoin sipulirenkaat pannulla runsaassa öljyssä. Paiston jälkeen nostin sipulirenkaat talouspaperin päälle hetkeksi vetäytymään.

Rapeat kanafileet
Hyvin varustetuissa ruokakaupoissa on saatavilla Santa Marian Crispy chicken bites spice mix -maustesekoituspusseja. Pyörittelin kanasuikaleita mausteseoksessa ja paistoin uunissa sopivan rapsakoiksi. Omaan makuuni mausteseos oli sopivan tulista, mutta halutessaan mausteseoksen sekaan voi lisätä mausteita oman maun mukaan. Lihana käytin kanan rintafilettä, jonka leikkasin suikaleiksi. 


Esillelaitossa käytin pohjana jäävuorisalaatin lehtiä sekä dippikuppeina shottilaseja. 


Joihinkin illanistujaisiin olisi mukava koota vastaavanlainen annos esimerkiksi suurehkolle tarjottimelle :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti