tiistai 10. kesäkuuta 2014

Itse tehty sängynpääty


Täällä sitä taas ollaan! Kevät menikin koulujuttuja vääntäessä aivan hujauksessa, joten ajanpuutteen vuoksi Ideaali jäi todellakin vähemmälle huomiolle. Nyt kun tämä elämä on tässä vähän rauhoittunut niin on aikaa kirjoitella myös tänne :) Jos sinne ruudun toiselle puolelle on tässä muutaman kuukauden aikana joku uusi lukija ilmestynyt niin tervetuloa mukaan!

Huomasi kyllä, että aivot on totaalisesti lyöty narikkaan mitä blogin kirjoittamiseen tulee. Bloggeriin kun kirjautui niin tuntui ettei sitä ollut koskaan ennen käyttänytkään. Vaan jospa tähän taas pikkuhiljaa tottuisi. Jos jollain on mielessä jotain postaustoiveita, niin niitä saa kirjoitella tuonne kommenttiboksiin :)

Nyt kun näistä alkuhöpinöistä on päästy niin voidaan siirtyä itse asiaan. Pitkän aikaa olen haaveillut omasta sängynpäädystä ja päätin toteuttaa sen Rovaniemelle opiskelijakämppääni. Rovaniemen asunnon lisäksi minulla on asunto siis myös Oulussa, jonka jaan mieheni kanssa. 

Tutkin internetistä jonkun verran erilaisia ohjeita sängynpäädyn tekoa varten. Mikään ei kuitenkaan tuntunut mieluiselta joten päätin vähän soveltaa itse. Lopputuloksesta tuli yllättävän kiva!

Sängynpäätyyn tarvitset
vaahtomuovipatjan
styrokslevyn, itselläni 100cmx120cm
kangasta
nappeja
vanua
neulaa ja lankaa
Ohjeet sängynpäädyn tekemiseen
1. Suunnittele montako nappia päätyysi haluat. Ostin itse mustia nappeja kirpparilta, jotka päällystin vanulla ja samalla valkoisella kankaalla, jota päädyssäkin on. Mikäli et tahdo päätyysi nappeja, on päädyn tekeminen huomattavasti helpompaa. 
2. Mittaa ja merkkaa nappien paikat päällyskankaaseen. Aseta sen jälkeen oikeaan kokoon (itselläni 100cmx120cm) leikattu vaahtomuovipatja kankaan päälle. Ideana on, että napit ommellaan kankaan ja patjan läpi ja lanka kiristetään patjan taakse. Kuva yllä. Lanka saa olla aika paksua, jottei se katkea sitä kiristettäessä.
3. Kun kaikki napit on kiinnitetty kankaaseen ja vaahtomuovipatjaan, lisätään vaahtomuovipatjan päälle vielä styroksilevy. Sen jälkeen kankaan reunat käännetään styroksin taakse ja kiinnitetään nuppineuloilla. Kangasta kannattaa varata tarpeeksi ja esimerkiksi itselläni sitä oli hieman liian vähän, sillä kankaan saaminen styroksilevyn taakse oli haasteellista. 


 Tämän kuvan ehdin jakaa jo Instagramissakin, kunnes huomasin että ei hemmetti, alarivin napithan on kiinnitetty vinoon ihan miten sattuu! Seuraavana päivänä purin koko roskan ja kiinnitin napit uudelleen. 


Ja vihdoin päädystä tuli sellainen kuin olin halunnutkin. Pääty ei ole seinässä kiinni mitenkään vaan se on ainoastaan puristettu seinän ja sängyn väliin. Kevyiden materiaalien ansiosta päätyä on myös tarvittaessa helppo liikutella. Jos joskus päällyskangasta haluaa vaihtaa, on sekin helppoa :)

3 kommenttia:

 1. Tulipas heti kodikkaan oloinen :)

  Onko sulla ideoita miten tehdä koiranpeti? Meille on tulossa parin viikon päästä silkkiterrieri ja kaipaisin vinkkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansu! :) Näissä koira-asioissa en ole kyllä mikään asiantuntija. Laitoin Pinterestiin hakusanaksi pet bed ja diy dog bed niin löytyi vaikka mikä ihania ideoita ja ratkaisuja! Kurkkaa sääkin sieltä löytyiskö jotain kivoja ideoita. Rakastuin itse ainakin noihin vanhoihin matkalaukkuihin tehtyihin peteihin :)

   Poista
  2. Kiitti vinkistä! Googlailinki jo jotain ja siellä oli puinen (maalattu valkoiseksi) maalaisromanttinen koiranpeti, ihastuin siihen heti :-) vielä ei kuitenkaan oo välineitä sellaseen, joten täytyypä etsiä lisää inspiraatiota :)

   Poista