perjantai 28. helmikuuta 2014

Maailman helpoin juustokakku

Tässä ohje todella helppoon juustokakkuun. Niin helppoon, että jopa minä onnistun siinä! Parista edellisestä tekemästäni juustokakusta ei ole tullut edes kakun näköisiä, sillä irtopohjavuoan poistaessani kakku on levinnyt pöydälle :D Syy epäonnistumisiin oli liian kylmä vesi, johon liivatelehdet sekoitetaan. Tällä kertaa sekoitin liivatelehdet kattilassa kiehuvaan veteen ja kakku onnistui mainiosti!

Tarvitset
50 g voita tai margariinia
200 g digestive-keksejä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 kpl liivatelehtiä
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria

Kiilteeseen
2 kpl liivatelehtiä
2 purkkia mangopilttiä

1. Murenna keksit, sulata rasva ja sekoita ne keskenään. Painele irtopohjavuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
3. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
4.Sekoita tuorejuusto, sokeri sekä vanilliinisokeri keskenään.
5. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kiehuvaan vesitilkaan. Lisää liivateneste sen jälkeen täytteen sekaan. Lisää lopuksi vielä kermavaahto ja sekoita kevyesti.
6. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä muutama tunti.

Kiille
1. Laita 2 liivatelehteä kylmään veteen hetkeksi. Kuivaa ne ja lisää lehdet sen jälkeen kiehuvaan vesitilkkaan. 
2. Lisää kattilaan vielä kaksi purkkia pilttiä ja sekoita.
3. Kaada seos varovasti juustokakun päälle.
4. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi. Tein kakkuun vielä perhoskoristeen sulatetusta suklaasta. Näitä koristeita on todella helppo ja hauska tehdä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan suklaa sulatetaan mikrossa, laitetaan pursottimeen ja aletaan hommiin! Pursotin perhosen leivinpaperille, koristelin sen muutamalla helmellä (ovat siis syötäviä), leikkasin leivinpaperista palan irti ja laitoin auki olevan kirjan päälle jähmettymään. Kun kakku on valmis ja suklaa varmasti jähmettynyt, irrotetaan perhonen varovasti leivinpaperista ja laitetaan kakun päälle. 


Voisin joku kerta ottaa kuvia noista koristeiden tekovaiheista, jos jotain kiinnostaa nähdä vähän tarkemmin. Tänään puuhastelin keittiössä yksin, joten en lähtenyt siinä paniikin keskellä enää tekovaiheita kuvaamaan :D 


Mikäli koristeiden tekoa haluaa lähteä harjoittelemaan jostain vähän helpommasta, voisivat tällaiset sydänkoristeet olla yksi vaihtoehto. Suklaalla pursotetaan leivinpaperin päälle sydän ja sydämestä muutaman sentin pituinen varsi, joka upotetaan kakkuun. Tällaiset koristeet näyttävät tosi sieviltä varsinkin valmiiksi leikatuissa kakkupalasissa :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti