maanantai 2. joulukuuta 2013

Ideaalin joulukalenteri: 2. luukku - herkulliset kolmioleivät


Ideaalin joulukalenterin toisesta luukusta paljastuu herkullisten kolmioleipien ohje. Mikäli sinulla on vielä esimerkiksi pikkujoulut pitämättä, sopivat nämä tarjoiltavaksi erinomaisesti.

Kolmioleipiin tarvitset
2 pakettia paahtoleipää
400 grammaa kanaa
1 paprika
majoneesia
2 pussia jääsalaattia
mausteita oman maun mukaan

Aineiden riittoisuus riippuu tekemäsi täytteen koostumuksesta. Itselle kuitenkin yllä mainitut suhteet ovat toimineet. 


Paista ensin kana pannulla ja mausta makusi mukaan. Kun kana on valmis, pyri tekemään siitä mahdollisimman pieniä paloja. Pilko myös paprika mahdollisimman pieniksi paloiksi sekä lisää jääntynyt kanapaistos joukkoon. Lisää nyt kana-paprikaseokseen majoneesia oman makusi mukaan kuitenkin sen verran, että seoksesta tulee tahnamaista.

Leikkaa paahtoleipä keskeltä kahtia, jolloin syntyy kaksi kolmiota. Itse leikkasin leivistä vielä reunat irti, jotta niistä tulisi siistimmän näköisiä. Halutessaan paahtoleipiä voi käyttää nopeasti uunissa, jolloin leivistä tulee mukavan rapeita. 

Leikkaa sitten jääsalaatista suurin piirtien kolmioleivän kokoisia palasia. Laita sitten jokaisen kolmioleivän väliin jääsalaattia sekä aiemmin valmistettua kanatäytettä. Kolmioleivät saa pysymään paremmin koossa esimerkiksi hammas- tai cocktailtikkujen avulla.
Mikäli leipien tarjolle laittamiseen haluaa panostaa, voi ylimääräisestä jääsalaatista tehdä tarjoiluastian pohjalle "salaattipedin", jonka päälle leivät asettelee. 

Itse tykkään tehdä näitä leipiä juhliin ja ovat aina menneet kuin kuumille kiville :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti