perjantai 6. syyskuuta 2013

Tee-se-itse- nukkekoti kierrätysmateriaaleistaViime aikoina on tullut reissattua, sairastettua, nähtyä kavereita ja vielä muutettuakin. Kaikenlaista ohjelmaa on siis ollut ja tämä blogi on jäänyt vähemmälle huomiolle. Ideoita kyllä olisi, mutta vielä kun kaiken ehtisi toteuttaa.

Ajattelin esitellä teille viime talvena toteuttamani nukkekodin. Kyseessä on siis kolmiulotteisen kuvaamataidon kurssilla toteutettu työ, jossa alunperin tarkoituksena oli tehdä yksi huone kenkälaatikon sisälle hyödyntämällä kierrätysmateriaaleja. Sisustuksesta ja askarelusta kiinnostuneena innostuin tehtävästä ja lopputuloksen näette alapuolella.Yllä näkyvästä kuvasta kenkälaatikko on ehkä helpointa hahmottaa. Kenkälaatikon kansi toimii siis "lattiana" ja varsinainen laatikko on sijoitettu ikäänkuin kanne sisäpuolelle pystyasentoon. Katto ja sen takaseinä on toteutettu myöhemmin pahvista. 


Kaikki nukkekodin valmistukseen käytetyt materiaalit olen löytänyt kotoamme eli mitään ei siis ole tätä varten ostettu. Kaikki "tekstiilit" ovat Marimekon lautasliinoja, lamppuna toimii deodoranttipullon korkki sekä seinät ja lattia on vuorattu askartelukartongilla.Työpöydän olen koonnut tulitikkurasioista sekä pahvista. Sekä työpöydän että tuolin jalat olen taitellut tulostuspaperista ja liimannut kiinni. Vetiminä toimivat vanhat helmet.Lisäksi askartelin alakertaan myös pieniä vaatteita hengareineen, jotka roikkuvat sängyn takana seinällä. Vaatteet on tehty lautasliinoista ja hengarina toimii lautasliinan taakse liimattu tulostuspaperi. 


Sängyn runko on alunperin korttipakan pahvinen kotelo, jonka olen vuorannut pumpulilla ja päällystänyt lopulta Marimekon lautasliinalla. Sängynpäätynä toimii pahvin pala, joka on myös vuorattu pumpulilla ja lopulta päällystetty valkoisella kankaalla.


Yläkertaan halusin tehdä vaatehuoneen. Vaatekaappi on rakennettu pahvista, joka on päällystetty valkoisella paperilla. Folio toimii hyvin peilinä, kuten myös ovenkahvoina. Divaanin olen rakentanut pahvin, paperin, pumpulin sekä liiman avulla. 


Kun tätä nukkekotia katsoo, muistuttaa se kovasti kotia, jollaisesta itse toisinaan haaveilen. Ehkä vielä jonain päivänä :)7 kommenttia:

 1. Oi ei miten suloinen!! Tuo on kyllä hyvä esimerkki siitä ettei nukkekotiharrastuksen tarvitse maksaa paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tästä tuli kyllä aika söpö :) Ja lompsakin tosiaan tykkää!

   Poista
 2. Hieno! Tosi söpö - varsinkin kun on kierrätetty ja itse tehty! ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana idea ja todella onnistunut toteutus!! 😍

  VastaaPoista
 4. Ihana idea ja todella onnistunut toteutus!! 😍

  VastaaPoista
 5. * palvoo nukkekotiasi* vähänkö on hieno! Kyllä munkin täytyy tehdä tollanen!

  VastaaPoista