lauantai 10. elokuuta 2013

Kangastaulu Vallilan Bulevardi- kuosista


Styroksiin tehdyt kangastaulut ovat mielestäni tosi kiva sisustuselementti. Täällä blogin puolella olen aiemmin vilauttanut kahta Marimekon kankaasta tehtyä taulua, mutta kuvia tekovaiheista ei ole aiemmin nähty. Tänään sain ruokailutilan taulun valmiiksi ja näppäsin tekovaiheista muutaman kuvan tännekin :)


Styroksin kävin tällä kertaa ostamassa Bauhausista. Se on 5 cm paksu, 100 cm korkea ja 120 cm leveä. Hintaa tälle tuli 3,90. Auton takapenkillä ollessaan styroksi kärsi hieman, mutta oli kuitenkin vielä käyttökelpoinen. 

Kangas on Vallilan Bulevardi ja se on ostettu Löytö-Palasta. Hinnaltaan se oli 19.90€/metri. Styroksin ollessa 100 cm korkea piti kangasta ottaa noin 130 cm, jolloin hintaa sille tuli noin 25€.


Asettelin kankaan ensin lattialle, jossa styroksin oikeaa paikkaa oli helppo mallata. Kun oikea kohta oli löytynyt, aloin kiinnittämään kangasta nuppineuloilla kiinni styroksiin. Tässä 5 cm paksussa styroksissa on se hyvä puoli, että siihen voi huoletta upottaa nuppineuloja eivätkä ne tule toiselta puolelta läpi. 


Kangasta kiinnitettäessä kannattaa se vetää mahdollisimman tiukalle, jotta taulusta tulee jämäkkä. Kiinnittämiseen voisi käyttää nuppineulojen sijasta esimerkiksi nastoja tai pieniä nauloja. Mikäli kankaan haluaa joskus vaihtaa, on se helppo irroittaa styroksista.


Leikkasin kangasta hieman yläreunasta, jotta taulu olisi myös takapuolelta mahdollisimman siisti. Leikkaamani suikale oli noin 10 cm, joten siitäkin saa ehkä kehiteltyä jotain!

Nurkkien siisti taittaminen on tämän taulun teossa ehkä kaikkein vaikeinta. Itsekin sain nurkkiin upotettua usamman nuppineulan, minkä ansiosta lopputuloskin on yllättävän siisti. 


Seinässämme oli valmiina pari naulaa, joten upotin taulun niihin. Lopputulokseen olen itse tyytyväinen. Värikkäämpi kangas piristää mukavasti ja siitä voi napata tehostevärejä muuhunkin sisustukseen. 

Mitäs te tykkäätte vai tykkäättekö ollenkaan? :D

8 kommenttia:

 1. Hieno! Tuollasesta taulusta saa ainakin omanlaisensa :)

  VastaaPoista
 2. Oi, on kyllä hieno! Aloin heti itse miettimään, että mistä kankaasta tekisin samanlaisen taulun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo ei muuta ku mietintämyssyä päähän! Odottelen milloin sun blogiin ilmestyy kuva valmiista taulusta ;)

   Poista
 3. Tosi makea! Ollaan tekemessä samantyyppistä taulua olkkariin eli kiitos tosi hyvin tehdystä jutusta! Ollaan etitty Marimekon Kaivo-nimistä vihreää kangasta, mutta siinä on näköjään valmistus loppunut niin pitää nyt tutkia muitakin vaihtoehtoja. Sun valmitsema Vallilan kangas näyttää tosi tyylikkäältä!

  /Aku
  www.fitnessaku.fitfashion.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Marimekolla on kyllä tosi kivoja kankaita, oon ite tehny ananas- ja lumimarja-kuoseista aikasemmin taulut. Kannattaa kattoa myös Vallilan valikoimaa, sieltäki löytyy kivoja kankaita myös!

   Poista
 4. Just mietin, et miten voisin tehdä omasta kankaasta taulun. Styroksihan on hyvä idea! Kiitos =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Ja on vielä kevyt liikutellakin :)

   Poista