tiistai 20. elokuuta 2013

Itsetehdyt ranskalaiset ja majoneesi


Ja ruokaohjeilla jatketaan!
Tällä kertaa päätin tehdä kotitekoisia ranskalaisia sekä majoneesia. Tämä on siitä mukava resepti, että tarvikkeet näihin löytyy todennäköisesti jo valmiiksi useimmista keittiöistä.


Ranskalaisiin tarvitset

perunoita
öljyä
suolaa
muita mausteita maun mukaan

Pese ensin perunat huolellisesti. Itse jätin kuoret perunoihin, sillä ne tuovat mielestäni mukavasti lisää makua. Seuraavaksi pestyt perunat pilkotaan ranskalaisten näköisiksi. Itse tykkään tehdä vähän perus mäkkärin ranskalaisia paksumpia, sillä silloin eivät palakaan niin helposti. 
Kun ranskalaiset on pilkottu, laitetaan ne kulhoon, johon kaadetaan reilu loraus öljyä ja mausteet sekä sekoitetaan. 
Öljytyt ja maustetut perunat kaadetaan uunipellille ja laitetaan uuniin 225 asteeseen noin puoleksi tunniksi. 


Majoneesiin tarvitset

1 rkl sinappia
 2 kananmunan keltuaista
 n. 1/2 dl öljyä
suolaa
mausteita oman maun mukaan

Erottele kananmunan keltuaiset yhteen kulhoon. Sen jälkeen lisää keltuaisten sekaan sinappi sekä mausteet (itse käytin paprikamaustetta). Lopuksi kaada öljyä ohuena nauhana kulhoon sekoittaen samalla. Sekoittamiseen voi käyttää sauvasekoitinta, mutta onnistuu hyvin myös käsipelillä.Mielestäni ranskalaiset on mukava tarjoilla kahvinsuodatinpusseista. Mikäli keittiöstä löytyy shottilaseja, voi majoneesin annostella halutessaan niihin. Tätä herkkua on kiva tarjoilla esimerkiksi illanistujaisissa  :)


1 kommentti:

 1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista