torstai 29. elokuuta 2013

DIY hiusdonitsi ja helpot ohjeet lettinutturan tekoon


 Noin puoli vuotta sitten olimme lähdössä ulos ja kaverini teki hiuksiin laitettavan donitsin vanhasta sukasta. Tuolloin touhu näytti mielestäni erikoiselta ja lähinnä mieleen tulivat niksi-pirkan ohjeet :D Itse olen aikoinaan ostanut kaupasta noin viiden euron hintaisen vaalean hiusdonitsin, joka on kuitenkin kovan käytön vuoksi nyt jo parhaat päivänsä nähnyt. Ajattelin nyt kokeilla itse sukkadonitsin tekoa ja sen käyttöä kampauksessa.


Donitsin ja kampauksen tekoon tarvitset vanhan sukan, jolla mielellään saa olla kokoa, jotta donitsista tulisi tarpeeksi muhkea. Pienen jalkani vuoksi omat sukkani ovat naurettavan kokoisia, joten tämän sukan nappasin mieheni laatikosta (sori!). Lisäksi donitsin ja kampauksen tekoon tarvitste sakset, pompulan, pinnejä ja pieneksi lisäksi vielä käsikorun.Donitsin tekeminen on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella helppoa. Sukasta leikataan pää irti, jonka jälkeen sitä oletaan pyörittämään rullalle. Itse käänsin sukan pyöritysvaiheessa väärin päin, jotta kankaan oikea puoli tulisi donitsin päälle. 


Ja tässä kuva valmiista donitsista. Eihän se kaunis ole, mutta ajaa asiansa! Sukka kannattaa luonnollisesti valita mahdollisimman lähelle omaa hiusväriä, mikäli se on mahdollista. Tässä alla vielä kollaasin muodossa ohjeet lettinutturan tekoon


Aloitusvaiheessa hiukset kannattaa käsitellä jotenkin. Itse tykkään kihartaa hiuksiani vähän, sillä kampauksen teko käsiteltyyn tukkaan tuntuu itsestäni ainakin helpommalta. Letin tekeminen niskaan on kampauksen vaikein vaihe, ja itsellänikin on siinä vielä opettamista. Ohjeet letin tekemiseen löydät täältä. Minä teen letin pää alaspäin ja kiinnitän sen pompulalla heti, kun se on valmis. 

Seuraavaksi donitsi laitetaan hiuksiin ja hiukset pyöritellään donitsin alle pinnien avulla. Joku saattoi alussa miettiä, mitä käsikorulla tehdään. Itse tykkään laittaa käsikorun nutturan juureen. Valitettavasti se ei viimeisessä kuvassa näy, mutta käsikoru tuo kampaukseen mukavan lisän. Koru saa olla aika paksu, jotta erottuu. Miksei nutturan juureen voisi kieputtaa myös esimerkiksi helmikaulakorua?

Haluaisiko joku lueskella tällaisia kampausohjeita enemmänkin? :)

5 kommenttia:

 1. Ihana kampaus! Mulla on huomenna juhlat ja heti mietin että osaisinko tehdä tuommoisen... Olen kyllä aika surkea kampausten tekijä :/ Mutta ohjeet kyllä kiinnostaa, aina voi yrittää ja harjoitus tekee mestarin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep näitä kampauksiahan oppii tekemään vaan harjoittelemalla! Testasitko tätä muuten? :)

   Poista
  2. Yritin mutta aika loppui kesken joten luovutin :D Ja sain onneksi siskosta kampaajan ;) Täytyy kokeilla uudestaan paremmalla ajalla!

   Poista
 2. Hei! Sulla on tosi kiva ja inspiroiva blogi. Aloinkin heti seuraamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kiia! Kiitos kommentista ja tervetuloa mukaan :)

   Poista