maanantai 26. elokuuta 2013

Äitini kädenjälkiä


Viime viikon vietimme vanhempieni luona maalla rentoutuen. Kuten minä, myös äitini on kova tekemään käsitöitä, nikkaroimaan ja muutenkin puuhastelemaan kaikenlaista. Nappasin muutaman kuvan äitini tekemistä jutuista tänne blogin puolelle. Nyt siis luvassa kunnon kuvaoksennus.


Tämä lipasto on alunperin ollut mummolassamme ja on siis hyvin vanha. Alkuperäiseltä väriltään se oli sininen ja melko kärsinyt. Äitini oli entisöinyt lipaston hiomalla ja maalaamalla sen valkoiseksi. Olen itse tähän lipastoon aivan ihastunut ja odotan josko se joskus päätyisi meidän kotiamme koristamaan :)


Tämä yläpuolella oleva sohva on alunperin ollut puolet suurempi, mutta siihen kuuluva divaaniosa on tällä hetkellä erillään. Sohva on tullut meille perinnön kautta ja oli tuolloin punainen, kunnes äiti keksi päällystää sen. Tämä sohva sijaitsee kotonamme eteisessä, jossa on kesäiltana ihana istuskella saunan jälkeen.


Tämän talvisen ristipistotyön äitini on tehnyt muutama vuosi sitten ja se koristaa tällä hetkellä olohuoneen seinää. Itse en ole vielä ristipistotöihin hurahtanut, josko mummuna sitten?


Myös tämä ristipistotyö on olohuoneessa ja se on kooltaan huomattavasti edellistä taulua kookkaampi.Tämä tähtimobile on yksi uusimmista äitini tekemistä käsitöistä. Jos joku ei ole tällaisia ennen nähnyt niin tähtimobile on siis koriste, joka kiinnitetään roikkumaan katosta. Ohjeet mobilen tekemiseen löytyvät googlaamalla. Oma kärsivällisyyteni ei tällaisen tekemiseen riitä, joten olen tilannut äidiltä oman mobilen valkoisena :) 


Ja jälleen ollaan minun mukavuusalueeni ulkopuolella :D Yllä näkyvä hardanger- liina koristaa valkoista äitini entisöimää lipastoa. Lopuksi vielä muutama pihalta löytyvä juttu. Kaivo sai uuden ilmeen äitini nikkaroidessa sen päälle tämän vihreän kannen. Jos joku ihmettelee, miksi kaksi kukka-astiaa on laitettu päällekkäin, on selitys hyvin yksinkertainen. Eivät olleet lähteneet irti toisistaan :DTämä yllä näkyvä tuoli on yksi omista suosikeistani. Alunperin siis pihalla grillin lähellä kasvanut puu katkaistiin, jolloin jäljelle jäi kanto. Vanhasta perunanistutuskoneesta peräisin oleva istuinosa maalattiin punaiseksi ja mallattiin kantojen päälle niin, että se kestää istumista. Tässä tuolissa kelpaa grillailla!


Viimeisenä tahdon esitellä tämän sydämenmuotoisen puun poikkileikkauksen, vaikka tämä projekti kesken vielä onkin. Tästä on tulossa siis ovikyltti. Suunnitelmissa äidilläni oli hioa puu sileäksi, kirjoittaa siihen Tervetuloa, lakata se ja lopuksi kiinnittää ulko-oveen. Tästä tulee niin hieno!

Näitä kuvia katsellessa taitaa olla selvää keneltä olen perinyt innostuksen käsillä tekemiseen :) Äidille terkkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti