tiistai 30. heinäkuuta 2013

Niittejä shortseihin


 Olen jonkin aikaa ihaillut niittejä, mutta lähinnä kylläkin vain toisten ihmisten vaatteissa ja asusteissa. Päätin kokeilla värkätä niiteistä jotain ja tässä siitä pientä sepustusta. 


Ensin alkoi hiusten halkominen sen suhteen, mistä näitä niittejä saan oikein ostettua. Kolusin muutaman keskustan liikkeen enkä löytänyt mistään mieluisia. Netissä jotkut kertoivat että niittejä tarvitessaan he ovat tuhonneet vanhan niittivyön. Pari kirpparireissua piti tehdä kunnes löysin nämä kaksi vyötä yhteishintaan 2,5 euroa. 


Näitä niittivöitä katsoessa tulee kyllä nostalginen olo. Jopa mulla on joskus ala-/yläasteella ollut ns. rokkivaihe, mutta se onneksi meni yhtä nopeaa ohi kun oli tullutkin. 

Niittien irrottaminen olikin sitten oma lukunsa. Hetken aikaa sain tunkea niittien alle ties mitä työkalua, kunnes tajusin tarttua talttapäämeisseliin. Meisselin pää vaan niitin alle ja naps - nitti on irti!


Ja melkoinen läjähän niitä tulikin sitten! Niiteissä olevat piikit olivat irrottamisen jälkeen hieman vinossa, mutta niiden suoristaminen oli yllättävän helppoa meisselin avulla. Pinkin vyön heitin suosiolla roskiin, mutta mustan vielä säästin siltä varalta että siitä vielä kyhäilen jotain. 


Seuraavana tuhottavaksi pääsivät nämä valkoiset n. kymmenen vuotta vanhat housut, jotka eivät lahkeista ole istuneet missään vaiheessa. Näistä leikkasin siis ensin lahkeet irti ja sen jälkeen alkoi mietintä niittien asettelusta. Niitit kiinnittyivät yllättävän helposti kankaaseen, mutta suorien rivien aikaansaamiseksi piti muutama ärräpää lipsauttaa. Ja tässä lopputulosta! Päädyin laittamaan niittejä taskun suulle sekä toiselle puolelle taskun alapuolelle. En ole uskaltanut pestä näitä housuja vielä, joten en osaa sanoa mitään näiden niittien pysyvyydestä, mutta omaa silmää tämä lopputulos kyllä miellyttää.
Niittejä jäi vielä rutkasti, joten katsotaan mihin niitä seuraavana keksin laittaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti