maanantai 8. heinäkuuta 2013

Kangastaulu

Ajattelin tulla esittelemään olohuoneeseen vuosi sitten tekemääni taulua. Ennen tätä olin toteuttanut samantyylisen taulun, jolloin kankaanani oli Marimekon pinkki Lumimarja. 

Tämän taulun tekemiseen ei siis tarvita kuin styroksia, nuppineuloja ja kangasta. Styroksia saa ostettua ainakin rautakaupoista, itse ostin omani muistaakseni Bauhausista. Oli vielä yllättävän halpaa, sillä tämän kokonainen palanen ei maksanut kuin muutaman euron. Vaihtoehtoina oli kahden paksuista, joista päädyin paksumpaan mikä myöhemmin osoittautuikin paremmaksi. 


Marimekon kankaan pingotin styroksin takapuolelle kiinni nuppineuloilla. Styroksin ollessa tarpeeksi paksu ei tarvinnut pelätä, että nuppineulat tulisivat siitä läpi. Nuppineulojen tilalla voi käyttää myös nastoja. 

Taulun seinälle kiinnittäminen olikin oma hommansa. Itse upotin langan styroksista kahdesta kohtaa läpi ja solmin kiinni. Tämän lenkin varassa taulu siis on seinällä naulassa vuoden verran pysynyt, vaikka ensin epäilin itsekin sen pysyvyyttä.
 Toinen vaihtoehto taulun kiinnitykseen olisi ollut painaa taulua seinää vasten niin, että seinässä oleva naula uppoaa styroksiin. 

Näissä styroksitauluissa on mielestäni hyvää se, että halutessaan kankaan voi vaihtaa helposti.  Vielä huomattavasti edullisemman tästä taulusta saisi, kun ei käyttäisi Marimekon kangasta. Tällä hetkellä suunnitelmissani on valmistaa samantyylinen taulu ruokailutilaan, joten silloin toivottavasti saadaan kuvia myös työvaiheista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti