maanantai 15. heinäkuuta 2013

Helpot helmikoristeet paidan kaulukseen


 Kaupoissa on jo jonkin aikaa pyörinyt erilaisia kauluspaitoja mitä ihanimmilla kauluksilla ja  minä tietysti kaiken massan mukana olen mennyt hullaantumaan niihin. 
Minulla oli tämä vanha kirpparilta ostettu farkkuinen kauluspaita ollut muutaman vuoden, mutta jotenkin se on jäänyt lojumaan kaapin perälle eikä  käyttökertoja ole juurikaan tullut. 

Vanhasta rikki menneestä kaulakorusta olin kerännyt helmet talteen siltä varalta, että joskus niille vielä jotain käyttöä keksin. Päätin yrittää ommella helmiä kaulukseen ja katsoa mitä tapahtuu.

Pienenä ihmisenä muuten useammasta omistamastani vaatteesta löytyy paikka omalle nimelle.... :D


Aluksi tarkoituksenani oli ommella helmet suoraan riviin. Valitsin helmien sävyyn sopivaa vaaleanpunaista lankaa ja ompelin helmet kankaaseen kiinni. Tärkeää on pitää lanka mahdollisimman kireällä etteivät helmet jää roikkumaan. 
Kun helmirivi oli valmis, kiristin lankaa vahingossa liikaa ja huomasin että lankaa kiristäessä helmet menevät mukavasti lomittain. Kiristin siis langan tarpeeksi tiukalle ennen päättelyä ja tällainen lopputuloksesta tuli!


Omasta mielestäni helmet tuovat mukavan piristeen muuten vähän tylsään paitaan. Helmikoristelun jälkeen tämä paita onkin eksynyt päälle jo useaan kertaan.  Paidan kauluksia voi helmien lisäksi koristella esimerkiksi pienemmillä helmillä, strasseilla, napeilla tai niiteillä.  :)

4 kommenttia: